Sjef Muziek

Hoi, leuk dat je interesse hebt in Sjef Muziek, een project georganiseerd door de jeugd orkesten van Harmonie Kolping's Zonen. Op deze pagina vind je alle informatie over het project, als je nog vragen hebt kan je altijd contact met ons opnemen via:
jeugdkolpingszonen@outlook.com

Het Project

 

Sjef Muziek is een project van Harmonie Kolping's Zonen en vind dit jaar voor de 3e keer plaats. Via dit project kunnen (jonge) enthousiaste muzikanten kennis maken met het harmonie orkest.

Samen met het orkest neem je deel aan 3 repetities en sluit je het project af met een gezamenlijke BBQ + Concert. Het project is geheel gratis en vrijblijvend.

Na je inschrijving word je ingedeeld in het Opstap of Klein orkest. Het Opstap Orkest is voor muzikanten die ongeveer een jaar spelen. Zodra je je A-diploma hebt (of minstens 3 jaar speelt) kom je bij het Klein Orkest. Over het algemeen ligt de leeftijd van beide orkesten tussen de 8 en 20 jaar oud. Echter zijn er enkele uitschieters naar boven, ben je ouder? laat je dan niet afschrikken en kom gerust langs.

De repetities vinden plaats op maandag 3, 17 en 24 juni. Het concert en BBQ zijn op 1 juli, kijk voor meer informatie over het concert hieronder bij "Het Klapstoelenconcert".

Het opstap orkest repeteert op maandag van 18:00 - 18:45 en het klein orkest van 19:00 - 19:45. De repetities vinden plaats in Blokstallen 3 te Bergen op Zoom

Project Brief

Ben je geïnteresseerd maar wil je de details nog even goed doorlezen. Klink hier, en bekijk de project brief met alle benodigde informatie. Let op, het laden kan even duren.

Aanmelden

Heb je al zin gekregen in het project? Mooizo! Meld je dan direct aan. Aanmelden kan via de tab aanmelden op deze site of klik hier.

Vragen?

Twijfel je nog of je mee wilt doen, of heb je specifieke vragen die je beantwoord wilt hebben? Stuur dan een mailtje naar:
jeugdkolpingszonen@outlook.com

Het Klapstoelen Concert

 

Traditiegetrouw eindigt ons muzikaal seizoen op de laatste repetitie maandag van het schooljaar. Dit sluiten we af met een openbare repetitie op het beurspleintje, beter bekend als het klapstoelenconcert. 

Op deze maandagavond luiden we de vakantie in met een concert voor een vol terras met een heerlijk zomers avond zonnetje. Iedereen die wilt kan onder genot van een drankje komen luisteren naar de drie orkesten van Harmonie Kolping's Zonen. We beginnen rond de klok van 19:00 met het opstap orkest, gevolgd door het klein orkest, het groot orkest sluit de avond af.

Van deze avond maken wij gebruik tijdens het Sjef Muziek project. Om 16:00 houden we een gezamelijke BBQ voor al onze jeugdleden en deelnemers van Sjef Muziek. Zodra iedereen zijn buik vol heeft, vertrekken we in een stoet naar het beurspleintje om daar het project met een denderend concert af te sluiten. 

We kunnen je natuurlijk wel blijven vertellen hoe leuk onze orkesten zijn, maar aangezien we een muziekvereniging zijn kan je natuurlijk veel beter luisteren. Neem daarom eens een kijkje in onze galerij met Foto's/Filmpjes van onze orkesten.

Harmonie Kolping's Zonen

Harmonie Kolping's Zonen is de oudste harmonie van Bergen op Zoom (opgericht in 1871). Als harmonie verzorgen wij velen optredens per jaar, we zijn met name bekend van ons Vastenavondconcert, ook wel bekend als het Sjefkesbal. Ook zijn we een graag geziene gast bij evenementen als het BoZtoberfest en ProefMei. Onze harmonie bestaat uit drie orkesten waarover u hieronder meer kunt lezen.

Het Opstap Orkest

Het opstap orkest is een klein hecht clubje met beginnende enthousiaste muzikanten. Het orkest staat onder leiding van Ankie Loos. Het orkest speelt muziek dat door beginnende muzikanten goed te volgen is, de leden stromen, zodra ze daar klaar voor, zijn door naar het Klein Orkest.

Het Klein Orkest

Het klein orkest is ons grootste jeugd orkest met 25 leden. Al geven we toe dat er ook wel wat oudere leden zijn, ondersteunend of omdat ze het gewoon zo gezellig vinden. Vanuit het klein orkest kan je doorgroeien naar het groot orkest, maar daarvoor moet zeker goed gestudeerd worden.

Het Groot Orkest

Ons groot orkest staat onder leiding van Jeroen Geevers en kent 65 leden. Het niveau is hoog en de muziek uitdagend, een ideale broedvijver voor jonge talenten of enthousiaste muzikanten met grootste passie voor muziek.